15 de febr. 2008

In vino veritas

I si no que ho preguntin a dos companys meus, suposats mig amics fa dos dies i confirmats mig enemics des d’aleshores. Clar que tant un com l'altre no només havien begut vi, una activitat que va portar a fer-ne d’altres, com ara les d’escopir-se a la cara les seves veritats. I la veritat és que jo personalment els ho agraeixo en gran manera. Ja era hora; era impossible mantenir eternament aquells falsos i mitjos somriures. Era insostenible.

No hay cuestión ni pesadumbre que sepa amigo, nadar;
todas se ahogan en vino, todas se atascan en pan.
(Francisco de Quevedo)

Es van ofegar en vi sense menjar gaire i, un cop es van haver dit el nom del porc, la hipocresia va agafar el taxi i la crua i necess
ària sinceritat els va caure al cap com un meteorit. In vino veritas. I bo i torradets encara van riure i tot. Perquè, de fet, és un descans enorme deixar de dissimular els prejudicis que es poden arribar a tenir dos veïns, dos amics forçats o dos companys de feina condemnats indefinidament a treballar junts. El mateix es pot aplicar a la persona enamorada que no s'atreveix; o a la persona desenamorada que tampoc no s'atreveix. Etcètera.

Diguin el que diguin, la veritat sempre cau bé. La qüestió és: i després de la ressaca, què? In resaca arrepentimentas? No, companys i companyes, que va. Només la certesa que el vi és una drecera que et sol estalviar un munt de peatges, i temps, molt de temps.


boomp3.com

9 comentaris:

Sergi ha dit...

Hi estic d'acord. Si és l'única manera que hi ha d'arribar a la sinceritat, que així sigui. Hauria de no caler, però és el que passa quan no hi ha prou confiança, i el vi és un bon catalitzador, i tant.

Striper ha dit...

Si pero a vegades dreçera equivocada.

Somiatrufes ha dit...

Xexu: "És un bon catalitzador", sí senyor, és la definició underground de tot un químic ;)

Striper: Sí, noi, el vi et desinhibeix però a vegades també et fa ser més "valent" del compte.

Red Pèrill ha dit...

Si si, d'acord, res d'excuses.... és que nava borratxoooooo... doncs simplement vas fer el què sempre volies fer i no t'atrevies! Quin descans tot plegat... Lo del Barça et referies a la PLay? jajajaj

Joana ha dit...

Vaig llegir una vegada en un article d'un diari això:" El vi permet l'espontaïneitat, la gràcia i , fins i tot, aquell distanciament de les coses que ens resulten massa dures, un anar-se'n algunes passes enllà dels problemes"...
A mi m'agrada agafar " aquell puntet" !!
Bon cap de!

Yeral ha dit...

El vi... i l'alcohol en general, amb la dosi òptima no només t'ajuda a deixar anar veritats sinó a parlar idiomes, a lligar, a fer el ridícul i un llarg etcètera.
Què seria d'un sopar romàntic sense una bona ampolla de vi del Priorat, que faci desinihibir-nos i trencar el gel?
Abraçades HTML.

Anònim ha dit...

Sempre he pensat que els sopars de empresa al Nadal només serveixen per deixar les enemistats clares. Una mica-força de vi aclareix moltes relacions.

Henry The VIII ha dit...

Senyor Somiatrufes,

Alguna vegada he sentit que els japonesos no es tenen en compte tot el que es puguin arribar a dir durant una borratxera.

No sé, com la seva bandera és un puntasso potser es passen del puntet.

Crec que m'he liat.

Salutacions.

Somiatrufes ha dit...

Red, Red Wine: És que el vinet et dóna els cinc durets de sinceritat que ens sol faltar, no? I efectiviwonder, a la PS2 em referia. I més tenint en compte aquest cap de setmana...

Joana: I a mi, Joana, i a mi! Trobo que aquesta és una bona definició. Suposo que és allò de fer "abstracció"; encara podríem dir allò de "És quan bec que hi veig més clar"!

Yeral: I tant!! Sobretot parlar idiomes. Sincerament, quantes vegades una ampolla de vi ha estat més útil que un curset accelerat de la BBC? [Per cert, el Priorat està molt bé però els de l'Ebre i l'Empordà els trobo boníssims.] Abraçades HTLMeres!

Albert: Doncs vindria a ser com una higiènica manera d'endreçar l'empresa. Tothom acaba sabent de quin peu calça tothom, i això està bé.

Henry: Gran reflexió. Que t'has liat? No, al contrari, això és molt revelador. Estic segur que la seva bandera és cosa del sake, tot i que em costa imaginar-me un japo borratxo i desfassant... oi que sí?